^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

LAB- Learning Across Borders 2018.

    Da znanje i učenje zaista ne poznaje i ne priznaje granice pokazali su nam učenici III4. Oni su učestvovali na projektnom konkursu LAB globalnom STEM događaju 2018. za učenike i predavače.

   Ispred ove organizacije podršku je pružao gospodin Kencho Dorji koji je odgovarao na sva pitanja i nedoumice i bio podrška tokom rada i slanja projekata. Takmičili smo se u grupi juniora (od 2. do 6.razreda).

   Timove su mogli da čine jedan ili dva učenika. III4 je formiralo 9 timova po 2 učenika koji su radili projekte na ovogodišnju temu o čoveku i njegovom odnosu prema prirodi. Svaki projekat je imao pisani deo i video prezentaciju.

   Hvala roditeljima na podršci, kao i nastavnicama Svetlani Božić i Snežani Kljajić koje su pomogle da se projekti prevedu na engleski jezik. Ovogodišnje finale se održava u Hanoiu u Vijetnamu na Univerzitetu nauke i tehnologije od 18.7. do 25.7. Gospodin Kencho nas je više puta pozivao da dođemo i učestvujemo u finalu gde bi timovi prezentovali svoj rad.

   Ove godine smo bili učesnici i bilo nam je dovoljno da uspostavimo saradnju i budemo bogatiji za jedno novo iskustvo u sticanju znanja. Svi timovi su dobili sertifikate za učešće i pohvale za svoj rad. Svaka čast đacima koji imaju želju da prihvate nove izazove i nauče nešto novo.

FOTOGRAFIJE SERTIFIKATA KLIKNI!

 

НАЈБОЉИ И У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА НАШИ ЂАЦИ! МАТУРАНТИ 2017/18.ШК.ГОД.

Са великом радошћу и огромним поносом званично објављујемо да су у све четири румске средње школе ученици генерације наши бивши ђаци:
Ана Марчетић - Средња економска школа
Милош Дрљача - Средња пољопривредна школа
Александар Мишљијевић - Средња техничка школа
Војин Пузић - Гимназија

Најзадовољнији смо када видимо да наша деца расту, раде на себи и напредују. 
Децо драга, срећно вам било!

17. Фестивал музике за децу "Распевано пролеће Србије 2018."

17. Фестивал музике за децу "Распевано пролеће Србије 2018." 13.06.2018. Наши ученици врло успешни. Честитамо свима!

 ФОТОГРАФИЈЕ КЛИКНИ!       ФОТОГРАФИЈЕ 2 КЛИКНИ!

 

16.06.2018. Финале у Панчеву освојили медаље КЛИКНИ И ВИДИ ФОТОГРАФИЈУ!

08.06.2018. "Музика вечности- народне песме и занимљивости" и ЦД-а

8.6.2018. године одржана је промоција збирке "Музика вечности- народне песме и занимљивости" и ЦД-а "Народне песме" у аранжману наставнице Сунчице Јаковић. Наставница Сунчица је водила хор наше школе који је извео ове композиције. Плесне кореографије су са својим ученицима припремиле: Марија Тополић, Марија Радовић, Марија Галечић, Нада Турчиновић, Весна Крстић, Милица Ковачевић, Наташа Станић, Маја Бреберина и Ирена Лазаревић, док је сценографију цветовима улепшала Ивана Љубић.

ПРЕЛЕПЕ ФОТОГРАФИЈЕ 1 КЛИКНИ!

ПРЕЛЕПЕ ФОТОГРАФИЈЕ2 КЛИКНИ!

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.