^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

​28. 3. 2017. у нашој школи је свечано обележена завршница манифестације Месец франкофоније

FRANKOFONIJA 2017

​28. 3. 2017. у нашој школи је свечано обележена завршница манифестације Месец франкофоније. Након уводне речи наставнице Сање Дамјановић која је објаснила сам појам франкофоније и колика је заправо заступљеност француског језика у свету данас, посетиоци су могли да погледају кратак филм нашег ученика Стевана Ђурасиновића о томе како је у нашој школи обележена ,,Франкофонија" ове године. Поред тога што су могли да уживају у ликовним радовима наших ученика који су били изложени у ходницима школе и у самој Свечаној сали, посетиоци су имали прилику и да присуствују једном несвакидашњем дешавању.

Душановци, бивши, садашњи и будући, заједно са двоје наставника и једним татом, извели су дванаест песама на француском језику за које су сами осмислили аранжмане!
Срећници који су напунили Свечану салу те вечери могли су да чују:
La vie en rose (Edit Pjaf), Je veux (ZAZ) , La pluie (ZAZ), L'encre de tes yeux (Francis Cabrel), Derniere danse (Indila), Formidable (Stromae), Et si tu n'existais pas (Joe Dassin), Tombe la neige (Salvatore Adamo), autorsku pesmu Filipa Graića, njeno premijerno izvođenje, Je t'aime (Lara Fabian), Pour que tu m'aimes encore (Celine Dion) i Vous les femmes (Julio Iglesias).

Посебну захвалност дугујемо тати Саши Грковићу, нашем будућем прваку Давиду, наставнику Мирку, али и Душановцима који више не иду у нашу школу, али и даље радо у њу долазе: Александри Видић, Сузани Шешић, Данијели Мијатовић, Михајлу Страјину и Филипу Грајићу који су се радо одазвали позиву и
вредно радили на песмама. Они су заслужено понели титулу ПОЧАСНИХ ДУШАНОВАЦА !
Наши садашњи ђаци: Алекса Страјин, Наталија Ђукановић, Ана Калуђеровић, Милица Тесла, Јелена Станковић, Брана Новаковић, Јована Гњатовић, Биљана Боснић и Ивана Марин су такође похваљени за своје стрпљење, уложени труд и добру вољу коју су показали и поред бројних обавеза.

За клавиром су се смењивали: Александра Видић, Филип Граић и Јелена Станковић.
Мајстори тамбуре су Михајло и Алекса Страјин.
Виртуоз на гитари је наставник Мирко Лукић.
Најслађи учесник је био Давид Грковић.
Најстарији учесници вас топло поздрављају

 

  Још дивних фотографија и видео снимака снимљени руком учитељица: Марије Тополић и Марије Радовић КЛИКНИ И ВИДИ!

  НАША ФЕЈС СТРАНИЦА КЛИКНИ И ВИДИ БУДИ У ТОКУ!

 

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.