^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Светосавска повеља 2023. године

Прославили смо још једну школску славу. После низа година свечана сала школе била је дупке пуна наших ученика и гостију. Изузетно смо задовољни што смо имали прилику да у овако свечаној атмосфери прогласимо носиоца Светосавске повеље у нашој школи - Милицу Марђелошки.

Ненаметљива у свему – осим у знању, тиха, вредна, добра и цењена другарица, Милица је својим успесима на такмичењима нашу школу учинила још већом и угледнијом. Миличино име се често појављивало у објавама којима смо хвалили успехе наших ученика још од када је била у млађим разредима. Ова девојчица успела је и оно што се чини немогућим, а то је да у истом дану учествује на више такмичења и да се њих врати са освојеним наградама.

Оно што је Милица до сада освојила представља дужи списак, а верујемо да ће бити и дужи, јер тек почиње сезона такмичења за ову школску годину:

1. место на општинском такмичењу из физике у 6. разреду,

1. место на општинском такмичењу из физике у 7. разреду,

1. место на општинском такмичењу из српског језика у 7. разреду,

1. место на окружном такмичењу из српског језика у 7. разреду,

1. место на општинском такмичењу из хемије у 7. разреду,

2. место на окружном такмичењу из хемије у 7. разреду,

2. место на окружном такмичењу из физике у 6. разреду,

2. место на окружном такмичењу из физике у 7. разреду,

3. место на општинском такмичењу из математике у 6. разреду и

1. место на републичком такмичењу Информатичка олимпијада основаца.

Учествовала је на републичком такмичењуиз српског језика.

Као и сваке године потрудили смо се да и Милица добије пригодан поклон од своје школе, који ће јој показати колико се поносимо њоме и колика нам је част што је ученица баш наше, Душанове школе. Овај поклон уручила јој је директорка Наташа Станић пожелевши јој да настави да ниже успехе, али и да остане тако добра и вредна, јер знање је нешто што јој нико никад неће моћи одузети.

сајт

Касније у току вечери Милица је на Свечаној академији у Културном центру Брана Црнчевић примила Светосавску повељу као једна од 16 ученика општине Рума носилаца овог признања.

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.