^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Читајмо наглас

Почев од 2010. Године обележава се Светски дан читања на глас. Последњих неколико година Душановци не пропуштају да обележе овај дан, јер право на читање имају сва деца и то је идеја коју желимо да ширимо даље.

Ове године ученици одељења 4/4 имали су прилику да овај дан обележе заједно са вршњацима из Румуније у оквиру еTwinning пројекта European Menu- A Brief History of Spices о којем смо вам већ писали. Данас се показало да не постоје границе и разлике међу децом где год да живе, јер деца се смеју, играју и воле исто у свакој земљи. Показало се и да сва деца воле бајке, а уверили смо се да читање итекако повезује.

Циљ данашњег састанка био је да деца из Румуније прочитају нашој деци бајку по свом избору. Читали су бајку на енглеском језику, а нама је ова бајка позната под називом „Со вреднија од злата“. Другари из Румуније су и глумили тако да је доживљај био потпун. Онлајн састанак завршен је изјавама како би и једни и други волели да се виде и упознају и уживо. Колегинице из Румуније послале су дипломе за учешће нашим ученицима, а ми смо данас били веома поносни на наше четвртаке, јер су представили себе, своју школу, свој град и на крају крајева и своју државу на најбољи могући начин. Велико браво за наше 4/4 и њихову учитељицу Ирену Лазаревић!!!

С обзиром да ми овај дан обележавамо већ неколико година на следећем линку можете видети шта су све и на којим све језицима Душановци и ђаци из различитих земаља читали закључно са овом годином.

https://padlet.com/natasastanic68/padlet-fk7nzninddvt

so1so3so5

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.