^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Тим за инклузивно образовање и пружање подршке ученицима

"Свако дете има право да се образује у школској средини, међу својим вршњацима, а у складу са својим могућностима и потребама"- порука је Тима за инклузивно образовање и пружање подршке ученицима ОШ "Душан Јерковић" из Руме. Да ли је посао овог тима лак-наравно да није, али је неопходан. Запослени у нашој школи се заиста труде да порука овог тима не буде само слово на папиру, већ стварност и свакодневица сваког детета које има потребу за подршком. У томе су најважније карике дете, родитељи, наставници и психолошко-педагошка служба школе. И онда кад се ове карике увежу на прави начин, ланац постаје нераскидив и дете се уз њега лако пење. Чланови овог тима су:

1. Сања Мандић-координаторка тима;

2. Наташа Станић, директорка школе;

3. Ђурђица Јовановић, наставница српског језика;

4. Марија Галечић, ућитељица,

5. Снежана Матић Олуић, психолог школе;

6. Николина Бошковић, педагог школе;

7. Софија Вадоц, наставница српског језика;

8. Мара Вукашиновић, наставница историје;

9. Никола Петровић, наставник географије;

10. Јелкица Славујевић, наставница биологије;

11. Љиљана орловић, наставница физичког васпитања;

12. Зора Љубишић, учитељица;

13. Жељана Мињин, наставница биологије.

инклузија

Европски дан језика 2023. године

Наши петаци су и ове године обележили 26. септембар, Европски дан језика.
Овога пута су на креативан начин писали лепе речи на различитим језицима, а подршка им је била наставница Александра Станковић Јовановић.
дадад

Тим за безбедност ученика и запослених и заштиту школске имовине

Још један од важних тимова који ради у нашој школи је и Тим за безбедност ученика и запослених и заштиту школске имовине. Задатак овог тима је да осигура безбедан боравак најпре ученика, а затим и запослених у школи. Ово се постиже сталном бригом о исправности електричних, водоводних, санитарних, грејних и расхладних инсталација. Такође овај тим води рачуна и о исправности видео надзора, али и о детаљима о којима ретко ко размишља, а неопходни су за безбедност ученика и запослених као што су рецимо рукохвати на степеништима. Тим води рачуна и о исправности справа у фискултурној сали, али и о безбедности на школским теренима. Тим уско сарађује и са полицијском станицом у Руми, домом здравља, Школском управом Нови Сад и центром за социјални рад у Руми. У току часова техничко особље задужено је за праћење и евидентирање улазака трећих лица у школу, док су пре наставе и за време одмора за то задужени наставници школе.

Тим чине:

1.Душан Вуксан-координатор тима;

2. Наташа Станић, директорка школе;

3. Богдан Милојевић, секретар школе;

4. Младен Алексић, наставник информатике;

5. Живка Илић, учитељица;

6. Јасмина Рауш, учитељица;

7. Светлана Мишљановић, учитељица;

8. Весна Крстић, учитељица;

9. Саша Илић, домар школе;

10. Димитрије Бобоцки, представник родитеља;

11. Јана Васић, представник ученика.

С обзиром да се на безбедности увек може додатно радити постављено је сандуче на видном месту на уласку у школу у које сваки ученик може да убаци своје предлоге.

 тим за безбедност

Роботика и вештачка интелигенција као алати за учење

У петак, 8. септембра, одржана је годишња национална eTwinning конференција „Роботика и вештачка интелигенција као алати за учење“. Након радионичарског дела, организована је свечана додела еTwinning ознака квалитета наставницима чије су пријаве награђене у евалуацији за школску 2022/2023 годину.
Са задовољством можемо рећи да су ознаке квалитете добиле чак две чланице нашег колектива- директорка Наташа Станић и учитељица Ирена Лазаревић. Верујемо да ће њих две наставити да развијају пројекте на којима раде, као и да ће започињати нове.
tvin

Моја школа је мој други дом-правила понашања

 

Претходна недеља је по препоруци Министарства просвете била тематска и колектив школе се усагласио да тема буде Моја школа је мој други дом-правила понашања. Сваки наставник је у складу са својим предметом заједно са својим ђацима обрађивао градиво тако да се ова идеја прожме кроз све сфере рада и размишљања. Није било једноставно, али заједнички рад и креативност ђака и наставника на крају је изнедрио радове који нашим ученицима служе на част. Кликом на слику  погледајте само неке од идеја.падлет

 

ТИМ ЗА ЗАШТИТУ УЧЕНИКА И ЗАПОСЛЕНИХ ОД НАСИЉА, ДИСКРИМИНАЦИЈЕ, ЗЛОСТАВЉАЊА И ЗАНЕМАРИВАЊА

Поштовани родитељи и драги ученици,

У ОШ ,,Душан Јерковић" у Руми, редовно се састаје и ради на решавању текућих питања велики број тимова. Одлучили смо да вас у наредном периоду информишемо о сваком од њих, а све у циљу боље и успешније међусобне сарадње.

Први тим који ћемо вам представити биће Тим за заштиту ученика и запослених од насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања. Овај тим броји 10 чланова и један је од најактивнијих у нашој школи. План рада Тима је посебан документ којим се планира рад Тима на остварењу заштите ученика и запослених од различитих облика насиља. Од изузетне је важности да ученике научимо да препознају све облике насиља, али и да их охрабримо да се уколико трпе неки вид насиља, дискриминације, злостављања или занемаривања или примете да неко њима близак има проблем обрате неком од чланова Тима за помоћ. Овај тим чине:

1. Снежана Кљајић- координатор Тима;

2. Наташа Станић- директорка школе;

3. Николина Бошковић- педагог школе;

4. Вишеслава Налчић- наставник;

5. Љиљана Орловић- наставник;

6. Бранка Марјанивић- учитељица;

7. Милица Ковачевић- учитељица;

8. Весна Крстић- учитељица;

9. Јелена Дешић- родитељ и

10. Марина Ковачевић- ученица.

Овом приликом постављамо линк за обуку родитеља на Националној платформи Чувам те, која има за циљ да оснажи родитеље у препознавању насиља и правовременом реаговању.

насиље

 

 

 

Нови прваци

Први септембар је прошао и донео нам непроцењив дар-нову генерацију Душановаца. Иако малени, својим великим осмесима и веселом грајом обележили су почетак нове школске године. Најпре су заједно са родитељима стрпљиво чекали да учитељице прозову њихова имена. Потом су прваци присуствовали приредби коју су за њих спремили старији другари у свечаној сали школе. Сада већ традиционално директорка школе Наташа Станић помогла им је да положе Заклетву Душановаца и отишли су на свој први час. Ми који смо их чекали могли смо само да видимо раздраганост на њиховим лицима када су изашли.
Драги наши малени ђаци, од сутра ћете полако започети своје школовање. Учићете слова и рачунање, учићете да будете пријатељи једни другима и научићете да будете прави људи. Обећавамо вам да на том путу нећете бити сами и да ћемо бити ту да вам помогнемо кад год вам помоћ буде потребна. Пуно среће и успеха жели вам ваша Душанова школа!
pr

Сјајне вести пред сам почетак школе

Кад се ради није неочекивано да се за труд и уложено време добије и признање. Пред сам почетак ове нове школске године стигла су нам националне ознаке за квалитет за итвининг пројекте на којима су претходне године радиле Ирена Лазаревић ( Don't throw, let's play ) и Наташа Станић- коаутор пројекта ( European menu- A brief history of spices, пројекат у који су били укључени ученици од првог до осмог разреда. О пројектима смо вам већ писали, али лепо је кад видимо да су квалитет препознали и наградили и људи ван наше шоле. Оно због чега смо нарочито поносни је чињеница да су као главне разлоге награђивања навели чињеницу да су ученици у оквиру пројекта развили комуникацију на страном језику, сараднички дух, дигиталне вештине и креативност.

Наташа Станић је у укључењу у јутарњи програм причала о важности укључивања школа у различите међународне пројекте, јер представљају непроцењиво искуство за ученике, али и о доласку нових првака. Укључење можете погледати кликом на слику испод.

nat 2

 

 

Обавештење о почетку нове школске 2023/24 године

У петак, 1. септембра почиње нова школска година. Ученици V-VIII разреда наставу ће пратити у преподневној смени са почетком у 8 часова, а ученици I-IV разреда у послеподневној смени са почетком у 13.30. Настава ће се одвијати у истим сменама и наредне седмице.

Драги ученици желимо вам још једну успешну школску годину!

 

 

У прилогу можете прочитати писма министарке просвете упућена првацима, старијим ђацима и запосленима у основним школама у Републици Србији.

 

Боравак

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да продужени боравак почиње са радом већ у петак, 1. септембра. Ово лето вредни радници школе провели су у сређивању три учионице за наше ђаке. Учионице су климатизоване и опремљене тако да ђаци имају простора за учење, одмор, али и за игру.

Радно време боравка је 5.30-15.30 и у току тог времена за децу су обезбеђена два оброка и једна ужина. За помоћ у учењу ту су увек учитељице Бранка Марјановић и Марија Радовић.

Све додатне информације добићете од учитеља ваше деце.

545488

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.