^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

My book, my world

Ученици I-4 су привели крају пројекат "My book, my world", који су радили са пројектним партнерима-вршњацима из Турске. Пројекат је ношен идејом универзалности значаја књиге и читања. Уживање у књигама, чак прављење књиге, као и неговање културе читања и лепог говорења текстова и песама, били су права радост за наше прваке. Радујемо се што и овај пројекат приводимо крају, а оно што са уживањем настављамо је дружење са књигама током распуста и у старијим разредима.

иренал

Фебруар- активности у оквиру пројекта Bully Therapy

Учесници eTwinning пројекта “Bully therapy” за боју која представља борбу против насиља изабрали су ????. Зато је и наша школа јуче од главе до пете била у најразличитијим нијансама ове магичне боје. За то су се нарочито побринули ученици свих разреда, као и
наставно особље, носећи одевне предмете плаве боје.???? Послали смо недвосмислену поруку - Стоп насиљу!????????????????????
Кликните на слику да видите макар делић атмосфере
плаво

Нова година - нове ознаке квалитета

Лепо је кад вас на самом почетку полугодишта обрадују сјајне вести. Данас смо добили обавештење да су два наша eTwinning пројекта добила Европску ознаку квалитета. Писали смо већ о њима, али наравно да ћемо их поменути опет. У питању су пројекти: EUROPEAN MENU: "A Brief History of Spices", за који је била задужена Наташа Станић и "Don't Throw, Let's Play", чији је реализатор била Ирена Лазаревић.
Честитамо нашим колегиницама на уложеном труду и заслуженом признању!


twining natašaitwinning irena

Bully therapy

Борба против насиља задатак је свакога од нас. У тој борби нема одустајања јер будућност друштва зависи од њеног исхода. У нашој школи спроводе се радионице на тему толеранције и другарства. Овога пута отишли смо корак даље - прикључили смо се eTwinning пројекту “Bully therapy” заједно са још 20 школа из Европе и Азије. Покретач и координатор пројекта у нашој школи је наставница енглеског језика и председница Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављањаи занемаривања - Снежана Кљајић. Важност пројекта је велика и није потребно посебно је наглашавати. Верујемо да ће нашим ученицима ово искуство бити драгоцено и да ће оно што науче применити како би и себи и својим другарима створили бољи свет.

bully 1bully 2

 

Годишња национална eTwinning конференција

У петак, 8. септембра, одржана је годишња национална eTwinning конференција „Роботика и вештачка интелигенција као алати за учење“. Након радионичарског дела, организована је свечана додела еTwinning ознака квалитета наставницима чије су пријаве награђене у евалуацији за школску 2022/2023 годину.
Са задовољством можемо рећи да су ознаке квалитете добиле чак две чланице нашег колектива- директорка Наташа Станић и учитељица Ирена Лазаревић. Верујемо да ће њих две наставити да развијају пројекте на којима раде, као и да ће започињати нове.
tvin
Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.