^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Упутство за осмаке

Драги осмаци пред вама је табела преосталих активности до уписа у жељене средње школе

табела завршни

Посета Министарству унутрашњих послова Србије

Већ седам година, у нашој школи се спроводи пројекат израде икона, који за циљ има да упозна децу са традицијом и културом нашег народа. Иконе израђене са пуно стрпљења и љубави наших ученика красе велики број установа у Руми.

У суботу, 19. 6. 2021. ученици одељења 5/3 су поводом Дана полиције, у пратњи својих наставника и директорице школе своју икону поклонили Министарству унутрашњих послова Србије. Министарство је наш поклон примило са великом захвалношћу у свечаној атмосфери. И не само то, организовали су свечан дочек, обилазак Храма Светог Саве, Авалског торња и пружили овој деци дан који ће дуго памтити.

У времену у којем живимо сви смо свесни колико је тешко гарантовати деци безбедност и сигурност. Једна од најважнијих карика у обезбеђивању сигурности су наравно полицајци. Ова икона посвећена је управо њима који су сваки дан испред школе и неприметно мотре на евентуалне опасности којима наши ђаци могу бити изложени. Можда их у журби нећете приметити, али ми знамо да су ту и да им је безбедност свих ученика приоритет.

Захваљујемо се и Општини Рума што је обезбедила превоз нашим ученицима.

viber slika 2021-06-19 19-11-07viber slika 2021-06-19 19-11-071viber slika 2021-06-19 19-11-079viber slika 2021-06-19 19-11-062

viber slika 2021-06-19 19-11-061viber slika 2021-06-19 19-11-064viber slika 2021-06-19 19-11-063viber slika 2021-06-19 19-11-073

 

,,Дани словенске писмености"

У оквиру манифестације ,,Дани словенске писмености", Завичајни музеј Рума и наша школа заједно су организовали изложбу икона које су радили ученици основних школа. На овај начин једна лепа традиција се наставила. Отварању изложбе присуствовали су Наташа Станић, директорица наше школе, директорка Завичајног музеја Бранислава Коњевић, Коста Стјепановић, наш вероучитељ и јереј Душан Вишекруна, старешина Храма Силаска Светог Духа на апостоле.
Више о томе погледајте у прилогу https://www.youtube.com/watch?v=kgNGemDQrGE

Ђаци су свуда ђаци

У уторак 25. маја, имали смо прилику да угостимо представнике ОШ ,,Бранко Радичевић" са Новог Београда. Ученици одељења 7/3 учествовали су у изради иконе Светог Саве која је заједно са иконама које су радили ученици са територије румске општине била изложена у Завичајном музеју.
Своје вршњаке су у нашој школи дочекали представници ђачког парламента. Директорица, Наташа Станић, пожелела им је добродошлицу у свечаној сали, а затим су деца имала прилику да размене своје утиске о школовању у новонасталој ситуацији.
Након тога су сви заједно у пратњи својих наставника, Наталије Буквић, Марине Павловић Петров, Љиљане Бакић и Косте Стјепановића прошетали нашим градом. Културне знаменитости нашег града показивали су им и о њима причали представници Туристичке организације Рума. Након посете Борковачком језеру, наши гости наставили су ка Јазку и Врднику.
Надамо се да је ово само почетак будуће сарадње наших школа.
колаж

Зачинска башта

Данас је пројекат ,,Зачинска башта" успешно приведен свом коначном изгледу. Ученици су учествовали у садњи зачинског биља о којем су раније учили.

Овај пројекат резултат је заједничког вредног рада школског тима за пројекте, директорице школе Наташе Станић, наставника биологије, технике и технологије, информатике па чак и физичког васпитања, нашег домара и наших вредних ученика. Башта је коначно постављена и о њој ће ученици наставити да се брину.

Како је директорица у интервјуу Сремској телевизији нагласила ,,Битно је да деца не изгубе додир са природом и битно је да повежу теорију са праксом, јер им такво знање остане заувек."

viber slika 2021-05-12 15-14-56

Књиге на дар

Још од 1923. године у Шпанији се 23. април обележава као празник у част Мигела де Сервантеса. Обичај је да тог дана мушкарци женама на поклон доносе руже, а да им жене заузврат поклањају књиге.
Почев од 1995. године на данашњи дан се обележава Светски дан књиге и ауторских права. Тим поводом нашу школу је посетио Дамир В. Тоскић, директор румске градске библиотеке, и нашој директорици, Наташи Станић, уручио поклон књиге које ћемо са задовољством читати.
biblioteka 2biblioteka 1

Нове паметне табле

У оквиру пројекта Партиципативно буџетирање, све основне школе на територији општине Рума добиле су паметне табле са пројекторима. У ери дигитализације ово није мала ствар и захваљујемо се на овом поклону који ће сигурно значити пуно у процесу образовања ученика. Наша школа добила је 4 паметне табле и радујемо се што ћемо их ускоро сви заједно користити.

табла

Чувам те

Поштовани родитељи,
Почев од марта 2021. године почела је с радом платформа под називом  Национална платформа ,,Чувам те" која за циљ има превенцију и заштиту од насиља у школама у Републици Србији.У оквиру ње се налазе бројне обуке, материјали и информације које су намењене родитељима, наставницима, али и ученицима како бисмо се сви упознали са начинима борбе против вршњачког насиља. Материјали и обуке ће се континуирано објављивати.Уколико сте заинтересовани, све додатне информације можете добити на следећој адреси www.cuvamte.gov.rs
Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.