^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Чувам те

Поштовани родитељи,
Почев од марта 2021. године почела је с радом платформа под називом  Национална платформа ,,Чувам те" која за циљ има превенцију и заштиту од насиља у школама у Републици Србији.У оквиру ње се налазе бројне обуке, материјали и информације које су намењене родитељима, наставницима, али и ученицима како бисмо се сви упознали са начинима борбе против вршњачког насиља. Материјали и обуке ће се континуирано објављивати.Уколико сте заинтересовани, све додатне информације можете добити на следећој адреси https://cuvamte.gov.rs/

Кампања за већу безбедност деце у саобраћају

У оквиру Кампање за већу безбедност деце у саобраћају, Одељење за друштвене делатности Руме предало је књиге "Пажљивкова правила у саобраћају" првацима наше школе. У књизи су описане најчешће ситуације у саобраћају, а у којима може да се нађе свако дете, као и начин поступања у истим. Важно је да деца од најранијих дана науче основе правилног понашања у саобраћају како би била безбеднија.

књиге 1књиге 2

Правилник о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање

Кликом на линк можете прочитати Правилник о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање који нам је доставио Тим за заштиту од злостављања, занемаривања и дискриминације ученика. Исти правилник се налази и у прилогу испод чланка.

Јесењи распуст

У складу са препоруком Кризног штаба донета је одлука да ученици основних и средњих школа не иду у школу у периоду 8-15. новембра.

Ученици од првог до четвртог разреда по повратку у школу крећу после подне, а ученици од петог до осмог разреда пре подне.

Панел младих саветника заштитника грађана

Панел младих саветника заштитника грађана формиран је 2010. године и представља групу од 30 деце и младих изабраних на Јавном позиву. Њихова основна улога је да пренесу заштитнику грађана теме важне за децу и омладину. Уколико имаш између 13 и 15 година и заинтеросаван/а си за ову тему, позивамо те да се пријавиш.

flajer 1

 

flajer 2

Дечија недеља 2021. године

И ове године у ОШ ,,Душан Јерковић" обележена је Дечија недеља. Мото ове године био је ,,Дете је дете да га волите и разумете". Ученици су цртали, певали, играли се и дружили, а што је најважније у свему томе уживали. Као школа, најпоноснији смо што наши ђаци схватају да је бити прави друг и добар човек, један од најважнијих задатака који треба да савладају. Делић атмосфере са овогодишње Дечије недеље погледајте на сликама:

 34

33

8151820

Огледни час Развој лексике српског језика

На данашњи дан 26. септембар обележава се Европски дан језика. У нашој школи овај датум обележила је наставница Вишеслава Налчић организовавши огледни час српског језика са ученицима одељења 8/2, а уз техничку подршку Данила Филиповића, ученика одељења 7/1.

Било им је занимљиво, научили су много тога, а и ми смо били изненађени неким новим сазнањима. Погледајте како је то изгледало и уживајте!

https://www.thinglink.com/scene/1498249560034639873

огледни

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.