^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Прваци и пројектна настава

Поводом Дана интелигенције, који се обележава 1. октобра, Менса Србије је упутила школама позив да се укључе и обележе овај дан неком лепом активношћу. Прваци наше школе су учествовали у квизу Ко зна? у организацији учитељице актива 1. разреда Ирене Лазаревић. У реализацији су јој помогли учитељ Милован Миловановић, као и Весна Крстић и Марија Галечић. Oд 23. 9. 2019. до 4. 10. 2019. припремане су активности, реализован је квиз и документовано је оно што је урађено према пропозицијама за учеснике.

Конкурсна комисија међународног пројекта Обележавање Дана интелигенције Менсе Србије, удружења Креативни учитељ и Институт за модерно образовање донели су одлуку да рад и ентузијазам показан током реализовања активности буде награђен. На акредитованој трибини Стимулација интелектуалног развоја - примери из праксе, која ће бити одржана 7. 12. 2019. у Институту за модерно образовање у Београду, биће презентован и рад и утисци о реализацији квиза. Рад ће такође бити уврштен у базу знања организатора. Ирена Лазаревић добиће награду као организатор квиза, учитељи првог разреда добиће захвалнице, а ученици занимљиве играчке.

Ова активност представља саставни део пројектне наставе у првом разреду. Пројекат под називом                 Кодирање + математика = забава бави се стимулацијом интелектуалног развоја, алгоритамског, критичког и логичког мишљења наших ученика кроз игру, са употребом рачунара и без употребе рачунара у настави.

Наравно, наши прваци се нису овде зауставили, већ су претходне недеље учествовали и на међународном такмичењу Дабар, а поред тога учествују и у пројекту Од читања се расте.

Уопште не сумњамо да ћемо ускоро писати о новим успесима наше најмлађе генерације.

CollageMaker 20191203 192848168

 

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.