^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

ОНЛАЈН ТЕСТИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 8.РАЗРЕДА

ОНЛАЈН ТЕСТИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА - ПРВИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Министарство просвете Републике Србије донело је одлуку да се први пробни завршни испит одржи и ове школске године, додуше на другачији начин.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију тестирање ће се одржати онлајн, преко платформе mojaucionica.gov.rs

Ученици ће платформи приступати користећи налоге које су добили од својих разредних старешина.

Почев од 14. априла 2020. ученици ће моћи да приступе платформи и ураде демо верзију теста "Упознај окружење за самопроцену знања", како би имали прилику да се упознају са функционисањем платформе пре самог пробног завршног испита. Овај демо тест има 4 питања.

Само пробно тестирање спровешће се по следећем распореду:

22. 4. 2020.- тест из српског/матерњег језика;

23. 4. 2020.-тест из математике;

24. 4. 2020.-комбиновани тест.

Сваки тест биће доступан 12 сати ( од 8:00 до 20:00 ). На почетку теста ученици ће бирати језик на којем раде тест. Кад ученик започне тест, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад, а о којем ће бити обавештен на почетку сваког теста. Повратну информацију о својим резултатима ученик ће моћи да види на платформи на којој је полагао тест, након дванаесточасовног истека времена за решавање теста.

Анализе задатака као и сва три теста ученици ће моћи да виде на каналу РТС 3 , а термин ће бити накнадно утврђен.

За ученике који немају техничких могућности да раде онлајн тестирање, школе ће 24. 4. 2020. имати на располагању сва три теста у ПДФ формату, како би их одштампале и проследиле родитељима. Такође, родитељи који су у могућности могу и сами доћи и преузети тестове у школи. Тестове неће враћати у школу, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу. 

Не заборавите "Све увек делује немогуће, док то не урадите" (Н. Мендела)

СРЕЋНО!

Твоја школа

 

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.