^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Ученик генерације

Бити Ђак генерације највеће румске школе, веома је ласкава титула. Ипак, управо због тога веома је тежак задатак успети бити први међу најбољима. Ђак генерације је према дефиницији ученик или ученица који од првог дана основне школе показује да је не само одличан него изванредан. Није то лако и захтева пуно труда и рада. Срећом смо ове године имали ту једну, праву девојчицу која је по свим својим квалитетима и по свом марљивом раду успела да се издвоји и понесе ово значајно признање. У овом тексту представићемо вам Тамару Ерцеговац, нашег Ђака генерације.
Ако кренемо од успеха, Тамара је дете које је од првог до осмог разреда имало све петице у књижици, а ако причамо о њеном карактеру можемо набрајати њене врлине јако дуго. Оне због којих је воле сви који је познају су храброст, правдољубивост, радозналост, духовитост и жеља да помогне сваком чак и онда кад је то може довести у „невољу“. Наставници је описују као паметну, одговорну и културну девојчицу, а за другаре је неко ко ће им увек помоћи да и сами схвате оне „тешке“ и „ захтевне“ лекције.
Током целог школовања трудила се да проникне до дна сваког проблема на који је наишла и та упорност донела јој је прегршт награда и признања. Учествовала је и освајала награде из српског језика, математике, физике, информатике, технике и технологије, физичког васпитања, веронауке и шаха. Ове године се опробала и као сценариста и режисер снимивши дечији филм на тему „Толеранција пре свега“. Од пристиглих 26 филмова њен је награђен Другом републичком наградом у категорији за најбољи филм. Ових дана поделићемо га са вама, јер је прави пример доброг схватања реалности, али и решења како свет учинити бољим местом за живот. Поред Вукове дипломе и Повеље Ђака генерације, заслужила је и седам посебних диплома.
Кад ово прочитате и сами можете да схватите колико су широка њена интересовања. Такође је члан Ђачког парламента и својим предлозима доприносила је квалитету рада ове ученичке организације.
Када порасте желела би да постане адвокат, јер жели да исправља неправде и помаже људима у невољи. Верујемо да ће успети у свему што започне и желимо јој да истраје на том тешком путу и да заувек остане правична и упорна, јер такви људи мењају свет на боље.
Наташа Станић, директорка наше школе, се као и сваке године потрудила да на адекватан начин награди Ђака генерације, те је Тамара на поклон добила лап топ који ће јој надамо се помоћи у даљем школовању.
ђг1ђг2
Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.