^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Дечја недеља 2022. године

Као и сваке године, Дечја недеља је обележена у првој недељи октобра. Ове године је мото Дечје недеље био „Шта детету треба да расте до неба?!“

У понедељак 3. 10. 2022. све разредне старешине и учитељи одржали су ЧОС посвећен је Светском дану ненасиља који се обележава 2. октобра сваке године. Ученици шестог разреда су у оквиру слободних активности (медијска писменост) истраживали Дечју недељу кроз историју. Интервјуисали су своје баке и деке о томе какво је било њихово детињство и прикупили различите лепе поруке о томе шта је важно сваком детету да расте срећно и задовољно.

Већ наредног дана, уприличена је акција „Поклон другу из клупе“, чији су носиоци били ученици млађих разреда. Замисао је била да се другари из клупе размене играчкама које су одабрали или сами направили. Ова акција је изузетно популарна међу децом и увек доноси осмехе на сва лица.

У среду, 5. Октобра у сарадњи са Црвеним крстом из Руме организовано је предавање и занимљива презентација за прваке, која је за циљ имала да научи наше најмлађе учеснике у саобраћају како да се безбедно понашају на улици.

Четвртог дана Дечје недеље имали смо више акција. Млађи ученици учествовали су заједо са осталим румским основним школама на турниру у мини рукомету. Представници свих разреда су у спортској и фер борби покушали су да савладају противнике и морамо рећи били више него успешни у томе. Ово такмичење одржано је у Спортској хали у Руми. За то време ученици виших разреда имали су различита такмичења у нашој школској сали, од којих као најзанимљивије издвајамо Такмичење у слободним бацањима.

Такође смо организовали и дружење ђачких парламената, где су наши ученици позвали у госте представнике Ђачког парламента ОШ „Иво Лола Рибар“ из Руме. Деца су уз послужење договарала реализовање два заједничка пројекта на територији наше општине.

Последњи дан је ове године био најзанимљивији, јер су млађи ученици имали организован Дечји вашар, на којем су продавали школски прибор, играчке, књиге, али и укусне слаткише и сланише. Новац који је прикупљен свако одељење искористиће онако како се заједно договоре.

Велики ђаци су уживали у активности „ШББКББ“, где су имали прилику да замене улоге са својим наставницима и да предају својим другарима предмете које су претходно сами изабрали.

Кликом на линк погледајте филм који приказује ову Дечју недељу од почетка до краја.

 

 

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.