^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Ученик генерације школске 2022/23. године

Претходне недеље испратили смо још једну генерацију младих људи. Преко сто наших осмака завршило је основну школу. Радознали, вредни, жељни знања и успеха оставили су неизбрисив траг у нашој школи. Овај текст посвећујемо оној која је међу свом овом сјајном децом била та једна и једина која је могла понети титулу Ђака генерације – Милици Марђелошки.

Милица је ученица одељења 8-1. Од самог почетка школовања сви који су имали прилику да раде са њом истицали су да је она дете које ће померати границе. Сада, на крају осмог разреда можемо само да кажемо да су границе померене тако далеко да ће их заиста бити тешко прећи у будућности. Иако смо често писали о њој и свесни смо да се ни са једног такмичења на које је отишла није вратила без освојене награде остали смо затечени дужином списка када су се све скупиле на једном месту. Уосталом, уверите се и сами:

1. место на општинском такмичењу из физике (6. разред);

1. место на општинском такмичењу из физике (7. разред);

1. место на општинском такмичењу из српског језика (7. разред);

1. место на окружном такмичењу из српског језика (7. разред);

1. место на општинском такмичењу из хемије (7. разред);

2. место на окружном такмичењу из физике (6. разред);

2. место на окружном такмичењу из физике (7. разред);

2. место на окружном такмичењу из хемије (7. разред) ;

3. место на општинском такмичењу из математике (6. разред);

1. место на републичком такмичењу Информатичка олимпијада основаца;

1. место на општинском такмичењу из српског (8. разред);

1. место на окружном такмичењу из српског (8. разред);

1. место на општинском такмичењу из физике (8. разред);

1. место на окружном такмичењу из физике (8. разред);      

2. место на републичком такмичењу из српског (8. разред).

Оно што је још интересантније је чињеница да је Милица неретко са једног такмичења у истом дану одлазила на друго и са оба се враћала са освојеним местом. Нећемо претерати ако кажемо да то ни већина одраслих људи не би могла. Захваљујући овим наградама Милица је након завршног испита заслужила чак 102,98 бода што само по себи представља несвакидашњи успех. Директорка Наташа Станић је на свечаној додели диплома Милици поред књига уручила и лап топ као награду резервисану за сваког ђака генерације.

И сада долазимо до оног што је можда најважније у целој причи о Милици. Могла је она ( и то са пуним правом ) да дозволи себи да је сви ови успеси понесу тако високо да се и не осврће на своје вршњаке. Но, није било тако, чак напротив. Милица је била и остала скромна, увек спремна да помогне другарима из свог одељења, али и свим оним вршњацима којима је помоћ била потребна. У разговору са ученицима осмих разреда сазнали смо и да су се у њеном друштву увек осећали пријатно, јер је неусиљена, пристојна и изузетно духовита.

С друге стране, наставници који су јој предавали имају само речи хвале, јер је Милица дете које је увек било спремно да одговори на све изазове који се пред њу ставе са лакоћом зреле младе особе.

На крају истичемо оно по нама најважније. Милица је успела да у овом изазовном времену у којем живимо докаже да су интелигенција, марљивост, упорност, лепо понашање и пре свега пристојност квалитети који немају рок трајања. Надамо се да ће све оне генерације које долазе после ње умети да препознају шта је то чему треба стремити у школовању, али и животу уопште.

Милице, цео колектив Душанове школе ти скида капу и жели да у будућности наставиш да сијаш тако јако и осветљаваш пут свима око себе. Поносни смо и привилеговани што си била наш ђак!

milica 3milica 2

 

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.