^Повратак
  
  
  
Get Adobe Flash player

Повратак са распуста

Драги ђаци и поштовани родитељи,
Подсећамо вас да ће се настава након паузе одвијати по следећој динамици:
Ученици V-VIII разреда - настава почиње у 8 часова;
Ученици I- IV разреда - настава почиње 13 часова и 30 минута.
Међусмена ради по устаљеном распреду.
Срећан повратак у школске клупе????!


pocetak-620x310

Читајмо гласно - 2024. година

Још једном смо се прикључили акцији Друштва школских библиотекара Србије под називом "Читајмо гласно". Поводом Националног дана књиге 28. фебруара, 2024. године, Душановци су читали гласно. С обзиром да је фебруар и месец бајки ученици су поред осталог читали бајке. Више о овој акцији и како је то изгледало можете видети на следећем линку.

Упис у први разред 2024. године

Поштовани родитељи,
Упис ученика у први разред почиње 1. априла 2024. године. Да бисте пријавили свог будућег ђака првака потребно је да током марта позовете нашу школу на број 022/ 472-860 у периоду од 08:00 до 17:00 часова и закажете тестирање.
                                                                              Добро нам дошли!
prijava

Светосавска повеља 2024. године

Сви знате да се већ годинама уназад Светосавска повеља додељује ученицима који су се уздвојили својим трудом, радом, али и свеукупним понашањем током школовања. Оно што не знате, а желимо да вам кажемо, је да су приликом предлагања ученика за носиоца овог признања, сви учитељи и наставници у глави имали имали само једно име и једно дете. Стога вам данас са поносом представљамо нашег Дарија Шпирића.
Дарио је ученик одељења 8-3, који се током ево скоро осам година школовања у нашој школи издвојио већ од првог разреда својом способношћу да схвати и најтеже захтеве.  Упоредо са знањем које је непрестано показивао и проширивао, Дарио је на све који га познају оставио и утисак скромног и лепо васпитаног младог човека. Подједнако успешан и у друштвеним и у природним наукама некако лагано је извршавао све школске обавезе, учествовао на бројним такмичењима (неретко на више такмичења у истом дану) и са истих се враћао са освојеним највишим одличјима. Пре него што у наставку прочитате шта је све Дарио до сада постигао, морамо вам рећи да је Дарио омиљен и међу својим вршњацима захваљујући свом ведром духу и оданости. Морамо вам рећи и да сви ми који смо имали част да му предајемо и да га упознамо, знамо да смо имали велику срећу, јер ћемо једног дана с поносом моћи да кажемо да смо му били наставници.
Прочитајте сад нешто о његовим наградама и знаћете и сами зашто овако пишемо:
6. разред:
* физика - општинско такмичење (1. место)
* физика - окружно такмичење (1. место)
* физика - републичко такмичење (4. место)
* математика - општинско такмичење (1.место)
* српски језик - општинско такмичење (2.место)
* српски језик - окружно такмичење (2.место)

* инфос - окружно такмич* инфос - републичко такмичење (2. место)7. разред:
* физика - општинско такмичење (1. место)
* физика - окружно такмичење (1. место)
* физика - републичко такмичење (4. место)
* српски језик - општинско такмичење (2.место)
* српски језик - окружно такмичење (1.место)
* историја - општинско такмичење (2.место)
* историја - окружно такмичење (2.место)
* географија - општинско такмичење (2.место)
У истој години Дарио је учествовао на републичким такмичењима из физике, историје и српског језика.
Податак који не смемо занемарити је и чињеница да је Дарио морао да од неких такмичења одустане не зато што није имао довољно знања, већ зато што су се такмичења датумски преклапала. Вероватно зато што ни они који праве календаре такмичења не очекују да ето има деце која могу бити успешна на толико поља.
На прослави школске славе директорица Наташа Станић је Дарију уручила пригодан поклон уз жеље да настави путем којим је кренуо. Вече пре тога Дарио је раме уз раме са осталим носиоцима повеље награду примио и на Свечаној академији у Културном центру у Руми.
Дарио, честитамо ти у име свих запослених у нашој школи на овом успеху и желимо ти да оствариш све планове које си направио, а не сумњамо ни најмање да хоћеш.
дарио сајт
 

Ознаке за квалитет- eTwinning пројекти

Лепо је кад вас на самом почетку полугодишта обрадују сјајне вести. Данас смо добили обавештење да су два наша eTwinning пројекта добила Европску ознаку квалитета. Писали смо већ о њима, али наравно да ћемо их поменути опет. У питању су пројекти: EUROPEAN MENU: "A Brief History of Spices", за који је била задужена Наташа Станић и "Don't Throw, Let's Play", чији је реализатор била Ирена Лазаревић.
Честитамо нашим колегиницама на уложеном труду и заслуженом признању!
twining natašaitwinning irena


Тим за инклузивно образовање и пружање подршке ученицима

"Свако дете има право да се образује у школској средини, међу својим вршњацима, а у складу са својим могућностима и потребама"- порука је Тима за инклузивно образовање и пружање подршке ученицима ОШ "Душан Јерковић" из Руме. Да ли је посао овог тима лак-наравно да није, али је неопходан. Запослени у нашој школи се заиста труде да порука овог тима не буде само слово на папиру, већ стварност и свакодневица сваког детета које има потребу за подршком. У томе су најважније карике дете, родитељи, наставници и психолошко-педагошка служба школе. И онда кад се ове карике увежу на прави начин, ланац постаје нераскидив и дете се уз њега лако пење. Чланови овог тима су:

1. Сања Мандић-координаторка тима;

2. Наташа Станић, директорка школе;

3. Ђурђица Јовановић, наставница српског језика;

4. Марија Галечић, ућитељица,

5. Снежана Матић Олуић, психолог школе;

6. Николина Бошковић, педагог школе;

7. Софија Вадоц, наставница српског језика;

8. Мара Вукашиновић, наставница историје;

9. Никола Петровић, наставник географије;

10. Јелкица Славујевић, наставница биологије;

11. Љиљана орловић, наставница физичког васпитања;

12. Зора Љубишић, учитељица;

13. Жељана Мињин, наставница биологије.

инклузија

Европски дан језика 2023. године

Наши петаци су и ове године обележили 26. септембар, Европски дан језика.
Овога пута су на креативан начин писали лепе речи на различитим језицима, а подршка им је била наставница Александра Станковић Јовановић.
дадад

Тим за безбедност ученика и запослених и заштиту школске имовине

Још један од важних тимова који ради у нашој школи је и Тим за безбедност ученика и запослених и заштиту школске имовине. Задатак овог тима је да осигура безбедан боравак најпре ученика, а затим и запослених у школи. Ово се постиже сталном бригом о исправности електричних, водоводних, санитарних, грејних и расхладних инсталација. Такође овај тим води рачуна и о исправности видео надзора, али и о детаљима о којима ретко ко размишља, а неопходни су за безбедност ученика и запослених као што су рецимо рукохвати на степеништима. Тим води рачуна и о исправности справа у фискултурној сали, али и о безбедности на школским теренима. Тим уско сарађује и са полицијском станицом у Руми, домом здравља, Школском управом Нови Сад и центром за социјални рад у Руми. У току часова техничко особље задужено је за праћење и евидентирање улазака трећих лица у школу, док су пре наставе и за време одмора за то задужени наставници школе.

Тим чине:

1.Душан Вуксан-координатор тима;

2. Наташа Станић, директорка школе;

3. Богдан Милојевић, секретар школе;

4. Младен Алексић, наставник информатике;

5. Живка Илић, учитељица;

6. Јасмина Рауш, учитељица;

7. Светлана Мишљановић, учитељица;

8. Весна Крстић, учитељица;

9. Саша Илић, домар школе;

10. Димитрије Бобоцки, представник родитеља;

11. Јана Васић, представник ученика.

С обзиром да се на безбедности увек може додатно радити постављено је сандуче на видном месту на уласку у школу у које сваки ученик може да убаци своје предлоге.

 тим за безбедност

Copyright © 2013. ОШ Душан Јерковић Рума Rights Reserved.